Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 120 ml wody 30 g kremu Pistachio 30 g wpc Pistachio 30 g obranych i posiekanych pistacji 30 g wiórków kokosowych Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko. Przepłukujemy na zmianę zimną i wrzącą wodą. Dzięki temu pozbędziemy się goryczy. Następnie do garnka wlewamy mleko i wodę, dodajemy kaszę i [...]
[...] krótko - do zamknięcia porów w mięsie. Gdy już wszystkie plastry mamy usmażone, przekładamy na talerz, a na resztki oleju wrzucamy posiekaną cebulę. Podlewamy ją około 100 ml wody i chwilę dusimy. Z powrotem przekładamy do naczynia schab, zalewamy wrzącą wodą - tak by przykryła całe mięso. Doprawiamy do smaku i dusimy na wolnym ogniu około [...]
Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 ml wody gazowanej 150 ml mleka 2% tłuszczu szczypta soli 10 g oleju kokosowego 150 g mąki ryżowej z Quamtrax 100 g jogurtu naturalnego 20 g ulubionego białka Jak wykonać: Do miski wbijam jajko, wlewamy wodę i mleko. Dodajemy mąkę, olej i sól. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Polewę [...]
Czego potrzebujemy: 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 150 g fileta z kurczaka 10 ml oliwy z oliwek 100 g ryżu łyżeczka tabasco łyżeczka sosu sojowego sól , pieprz Jak przygotować: Ryż gotujemy. W trakcie kiedy ryż się gotuje, przyrządzamy mięso i warzywa. Mięso kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i dodajemy 5 ml oliwy. [...]
Czego potrzebujemy: 150 g Choco Muffin 150 ml wody 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego 100 g granulek serka wiejskiego lekkiego 1 żółtko 2 łyżeczki erytrytolu Jak wykonać: Serek blendujemy z żółtkiem i erytrytolem na gładko. Ciasto czekoladowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, [...]
Czego potrzebujemy: 50 g ryżu do risotto 50 g ugotowanego zielonego groszku 100 g wędzonego lub upieczonego łososia 20 g białej części pora ząbek czosnku 30 g cebuli 10 g dzikiej oliwy 250 ml wrzątku pieprz/ sól, tymianek dwie łyżki natki pietruszki Jak wykonać: Na patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej poszatkowanego drobna pora i cebulę. Gdy [...]
Czego potrzebujesz: 100 g masła migdałowego 80 g oleju kokosowego nierafinowanego 60 g ksylitolu - wtedy nie będą keto ( ale są też inne słodziki, na pewno wybrniecie ) 3 g kakao Jak wykonać: Masło migdałowe i olej rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ksylitol mielimy na puder i dodajemy razem z kakao do masy. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy [...]
Czego potrzebujemy: 250 g dorsza 25 g soli 200 g pomidora 100 g kolorowej papryki 10 g oliwy smakowej 2 ząbki czosnku Jak wykonać: W 0,5 l wody rozpuszczamy 25 g soli. Rybę myjemy i wkładamy do przygotowanej solanki na maksymalnie jedną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ją z roztworu i dokładnie odsączamy ręcznikiem papierowym. Na patelni [...]
Czego potrzebujemy: 20 g nasion chia 100 ml mleka 15 g komosy ryżowej 5 g erytrytolu 50 g frużeliny bez dodatku cukru owoce do dekoracji Jak wykonać: Nasiona chia zalewamy mlekiem, dodajemy erytrytol dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu po czym studzimy i dodajemy do chia. Wszystko [...]
Czego potrzebujemy: 2 jajka 190 g mąki orkiszowej jasnej 200 ml mleka 200 ml wody gazowanej szczypta soli łyżeczka erytrytolu 7 g oleju 100 g Choco Plum Jak wykonać: Wszystkie składniki poza Choco Plum wrzucamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Na teflonowej patelni smażymy naleśniki. Każdy z nich smarujemy 10 g Choco Plum. Zjadamy:) [...]
[...] każdej muffinki dajemy łyżeczkę truskawkowego musu owocowego i przykrywamy pozostałą masą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 175 stopni i pieczemy około 25 minut. Krem: 100 g mleka 35 g Śnieżki Mleko ubijamy ze Śnieżką na puszystą bitą śmietanę. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffinki. Wartości odżywcza jednej muffinki [...]
Przepis na pyszne batoniki z ryżu preparowanego. Składniki: 100 g daktyli bez pestek Wrzątek do namoczenia daktyli 140 g kremu z nerkowca 50 g miodu 30 g masła 50 g ryżu preparowanego 50 g płatków migdałowych 20 g wiórków kokosowych 10 g nasion chia Przygotowanie: Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić do namoczenia. Następnie odlać wodę i [...]
Wiadomość z Lahti! Anna Nawrot została absolutną zwyciężczynią zawodów Ben Weider Legacy Cup w kategorii fitness sylwetkowe! Z informacji podanej na stronie organizatorów wynika, że Ania otrzyma kartę PRO. Serdecznie gratulujemy! Źródło: http://benweiderlegacycup.com/
Przepis na pancakes jabłkowe, czyli pyszne placuszki z dodatkiem jabłek i wyjątkowego kremu NUTLOVE! Składniki: 2 jajka M 130 g ricotty 40 g erytrytolu 60 g mąki pszennej 100 g jabłka w kostkę Łyżeczka proszku do pieczenia Łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz jabłka umieszczamy w misce i mieszamy mikserem do [...]
Przygotowaliśmy na Was pyszny deser z kaszy manny z pralinkami NUTLOVE. Składniki: 70 g kaszy manny 350ml mleka 100 g wody niegazowanej 40 g białej czekolady 20 g erytrytolu Przygotowanie: Wszystko gotujemy w garnku cały czas mieszając do zgęstnienia. Przelewamy do silikonowych foremek i chłodzimy w lodówce całą noc. Rano przekładamy na talerz i [...]
Paweł Jurczyński (Jurand) porozmawia dziś z Krzysztofem Piekarzem o podobieństwach i różnicach między kulturystyką a trójbojem siłowym. Panowie podzielą się również swoimi subiektywnymi uwagami na temat każdej z tych grup. Posłuchaj:
Posłuchajcie premierowego odcinka podcastu SFD. W pierwszym odcinku Krzysztof Piekarz oraz Radek Słodkiewicz porozmawiają o obecnej sytuacji w branży fitness czyli o zamkniętych siłowniach, obostrzeniach i o tym jak sportowcy muszą sobie z tym wszystkim radzić. Słuchaj:
Nasi Trójboiści czyli Michał, Rafał i Paweł porozmawiają dziś o nowej i starej szkole dźwigania ciężarów. Debatę poprowadzi Rafał, Michał będzie reprezentował starą a Paweł - nową szkołę dźwigania. Słuchaj:
[...] tez niezależnie od tego, tolerancja na węglowodany znacznie wzrasta w czasie, kiedy ćwiczymy, a zwłaszcza zaraz po treningu. Lecz gdy nie ćwiczymy - tolerancja spada. Moc 100-u gram! Te śmiesznie proste, ale potężnie skuteczne podejście do diety rekomendowałem od lat. To działa za każdym razem - nie ważne gdy to mężczyzna ‘hardkorowiec’, czy [...]